Domburg

Noemt u Zeeland, dan noemt u Domburg.

Al sinds de Romeinse tijd is Domburg bekend als kuuroord en heeft het dorp het predicaat van heilzame badplaats. Vanwege het zeewater, samen met het klimaat en de bodemproducten mag Domburg zich zo noemen. En dat is bijzonder, want alleen Domburg en Cadzand (gelegen in Zeeuws-Vlaanderen) mogen dit predicaat dragen in Nederland. Maar behalve dat, trekt ook de gezelligheid, de vele restaurants, het strand jaarlijks vele gasten naar Domburg toe.


Centrum van Domburg

In de hoofdstraat van deze badplaats vindt u vele winkels, restaurants en terrassen. Van typische souvenirwinkeltjes tot luxueuze modezaken en van sportshop tot fair trade shop. U vindt het hier allemaal. Ook voor de dagelijkse boodschappen hoeft u het dorp niet uit, want hiervoor kunt u terecht bij AH.

In de zomermaanden is er iedere maandag een seizoensmarkt te vinden in de Weststraat, Markt, Ooststraat en Stationsstraat.

Zoveel keuze...

Aan culinaire mogelijkheden geen gebrek. Al even divers als het aanbod aan winkels, is de keuze die u heeft om een hapje te eten. ’s Morgens vroeg openen de eerste restaurants al voor het ontbijt, een goede kop koffie of een latte-to-go! Wilt u lunchen of dineren? De keuze is aan u! Kiest u voor Italiaans, Mexicaans, een visrestaurant of een goede steak?

Ook als u wat exclusiever wilt dineren zijn er diverse mogelijkheden zoals Restaurant Mezger, De Boterkapel of De Visbar. En dan hebben we het nog niet over de strandpaviljoens. Dat wordt iedere avond uit eten!
Meer weten over culinaire mogelijkheden in Zeeland? Neem dan een kijkje bij PROEVEN.

Strand van Domburg

Overnacht u in Domburg dan kan het niet anders dan dat u het strand bezoekt. Welk seizoen of wat voor soort weer het ook is! U kunt deze kustplaats niet verlaten voordat u de frisse zeelucht heeft geroken. In de zomer is het natuurlijk heerlijk om de koelbox in te pakken, parasol mee, emmertje en schep niet te vergeten en u geniet een van een fijne stranddag. Maar is het geen strandweer, dan maakt u hier een ontspannen wandeling. Op de achtergrond het ruisen van de zee, neus in de wind; ideaal om tot rust te komen en de drukte van alledag achter u te laten.

Ook op kinderen heeft het strand een grote aantrekkingskracht. Zandkastelen bouwen, putten graven, schelpjes zoeken, vliegeren, een balletje trappen; zij vermaken zich wel!

Maar niet alleen mensen houden van het strand. Gaat de hond mee op vakantie, probeer die dan maar eens weg te houden van de golven! Let er wel op dat u de hond niet op ieder strand in Zeeland welkom is en dat u uw viervoeter in het badseizoen (april – oktober) aangelijnd houdt tussen 9:00 en 19:00 uur.

Sportief op het strand

De lang gestrekte stranden aan de Zeeuwse kust lenen zich ook uitstekend voor allerlei sportieve activiteiten. Kom tot rust en ontspanning met een yogales op het strand, vermaak u zelf met een potje beachball of volleybal of neem eens een surfles. Dat laatste is op het strand van Domburg mogelijk. Bij Surfschool Domburg leert men surfen op één van de beste golfsurfspots van Nederland. Op het strand Noordduine geven zij surf-, stand-up en skimboardles. Geen les nodig? Het is het hele jaar door mogelijk om diverse surfboards te huren.
Bent u een echte watersportliefhebber? Neem dan ook eens een kijkje op onze watersportpagina.

Strandhuisje te huur

Is het mooi weer en heeft u zin in een heerlijke dag (of dagen) aan zee? Huur dan één van onze strandhuisjes. In het strandhuisje staan 2 strandstoelen en een parasol. Reserveren kan via de receptie van Hotel Bommeljé: + 31 (0) 118 – 581 684 of info@bommelje.nl.

SYZ 19 SYZ 16 Sea You Zeeland 11 SYZ 20

Schilderachtig mooi

Nu is Domburg van oudsher al bekend als heilzame badplaats, maar in het verleden wisten ook kunstenaars Domburg te vinden. Zij lieten zich inspireren door het bijzondere licht in Domburg en omgeving. Domburg stond rond 1900 – 1920 bekend als een schildersdorp waar bekende kunstenaars naar toe kwamen, zoals jan Toorop, Piet Mondriaan en Marie Tak van Poortvliet. Nog altijd komen er schilders naar Domburg zoals de eerder genoemden dit ook deden, vanwege het prachtige licht. In Domburg zelf kunt u een bezoek brengen aan het Marie Tak van Poortvlietmuseum. Het museum ligt midden in het centrum waar u verschillende collecties schilderkunst en beeldhouwkunst kunt bewonderen

Nog meer sportiviteiten

In de duinen van Domburg ligt één van de oudste golfbanen van Nederland. Voor meer informatie over de golfmogelijkheden in Zeeland, kunt u terecht op onze golfpagina.

Vanuit Domburg is het ook mogelijk om een prachtige wandeling uit te stippelen. Vanuit het dorp wandelt u zo De Manteling in. In dit unieke bos met statige buitenplaatsen wandelt u in alle rust en stilte door het eikenbos. Meer weten over de wandelmogelijkheden in Zeeland? Leest u dan verder op onze wandelpagina.

Zeayou Zeeland